Glutenfria lussekatter

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

25 gram jäst för söta degar
75 gram smör/margarin
2 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt
1 msk pofiber
0,75 dl socker
0,5 gram saffran
en nypa salt
1 stort ägg
500 gram ljus mjölmix
russin

Glutenfria lussekatter

  • 1 timme 55 min
  • 16 bullar
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ingen jul är komplett utan en lussebulle eller två. Det här receptet är smidigt och degen går enkelt att rulla och forma till den form du vill göra! Dessutom är de såklart jättegoda!

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret/margarinet och häll i mjölken. Värm eller låt vätskan svalna till ljummen temp (37 grader) och häll sedan över jästen. Rör så att jästen löser upp sig.

2
Klart

Blanda ner pofiber, låt detta stå och svälla i 10 min.

3
Klart

Vispa upp ägget lite i en kopp.

4
Klart

Tillsätt yoghurt, hälften av äggblandningen, socker, saffran (mortla saffranet med lite av sockret först), mjöl och lite salt. Spara några matskedar mjöl till utbakningen.
Rör ihop och låt jäsa under bakduk i 30 min.

5
Klart

Mjöla händerna och bakbordet lätt. Ta upp bitar av degen och forma bullar i formen du vill ha. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.

6
Klart

Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck dit lite russin.
Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Skriv Kommentar

340cfb63df13beedcc9aa1888a2389ab///////////////////