Glutenfria matiga våfflor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

150 gram smält smör/margarin
3 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl grov glutenfri mjölmix
1 dl ren havre
1 nypa salt

Glutenfria matiga våfflor

  • 8 våfflor

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Våfflor med grädde och sylt i all ära. Men ibland vill man ha en lite matigare variant för att verkligen få trycka i sig våfflor tills magen står i fyra hörn.
Om du är sugen på mer traditionella våfflor finns ett recept här!
Har ni några förslag på matiga tillbehör? Skriv gärna i kommentarsfältet!

 

Steg

1
Klart

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2
Klart

Tillsätt vätskan (mjölk, vatten och smör/margarin) lite i taget och vispa till en klumpfri smet.

3
Klart

Grädda (pensla första laggen med lite smör, sedan efter behov) och servera nygräddade med turkisk yoghurt, hackad rödlök, avokado och rom.

Skriv Kommentar

865fb6a7ef644db5dc22710ee1d4cfc0JJJJJJ