• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff
Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 dl raps-eller solrosolja
1,5 dl hett vatten
2 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
0,5 msk citronsaft
ev. karamellfärg

Glutenfria och mjölkfria chokladmuffins med marängfluff

  • 45 min
  • 12 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Superchokladiga, fluffiga och saftiga muffins. Både glutenfria och mjölkfria eftersom de bakas med olja istället för smör. Toppas med ett riktigt grymt marängfluff, som också är mjölkfritt. Try it, you’ll le it!

Steg

1
Klart

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2
Klart

Blanda samman de torra ingredienserna.

3
Klart

Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen blanda samman.

4
Klart

Fördela blandningen i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

5
Klart

Vispa äggvitorna till hårt skum, så att det går att vända bunken upp och ner.

6
Klart

Tillsätt socker, vanilj och citronsaft under tiden som du vispar det till en blank fin marängsmet.
Blanda eventuellt i lite karamellfärg.

7
Klart

Spritsa lite maräng på varje muffins.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej! Ska de inte in i ugnen igen en stund efter att man spritsat marängen? Kan inte se i instruktionerna..

Hej! Nej det här är inte riktigt en riktig maräng, så jag har inte bränt av den. 🙂 men om du vill kan du såklart bränna av den lite snabbt.

Skriv Kommentar

a8776e991ced9e5b3d8e206d8c1fc292666666666666666