Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 dl socker
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
4 dl fin glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 msk rapsolja
1 mogen banan
1 dl hett vatten

Glutenfria och laktosfria kryddiga bananmuffins

  • 12 stycken
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här muffinsreceptet  slängde jag ihop lite snabbt när vi skulle fixa laktosfritt fika. Är man själv glutenintolerant vill man ju se till att alla kan äta! Receptet blev riktigt bra, både saftigt och kryddigt med kardemumman. Se bara till att använda en glutenfri mjölmix utan laktos. Muffinsen blir fluffiga och fina med en lite knaprig yta. Allra godast nybakta såklart men funkar superbra att slänga in i frysen och tina när man blir sugen.

Steg

1
Klart

Vispa ägg och socker poröst.

2
Klart

Blanda mjölmix, kanel, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Mosa bananen.

3
Klart

Tillsätt mjölblandningen, bananen, oljan och det heta vattnet. Blanda samman alltihop och fördela i 12 muffinsformar.

4
Klart

Grädda i 225 grader i ca. 15 min.

Mumma!

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Lätta att göra… Kryddigt gott… Fick använda lite mer vatten än receptet. Mjölet var väl lite packat vilket är typiskt för glutenfritt.. 🙂
Mums

Skriv Kommentar

267375aa3df19dfe09ada03b4e35f464OOOOO