Glutenfria ostkex med rosmarin

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 dl + till utbakning ljus mjölmix
1,5 dl grov mjölmix
0,5 dl havre
2 msk pofiber
1 msk fibrex
en ganska stor nypa salt
1 msk rosmarin
75 gram margarin
3 msk vatten
1 msk olivolja
flingsalt

Glutenfria ostkex med rosmarin

  • 33 min
  • 15 st
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Så varför inte baka kex själv? Det går både snabbt och är lätt.
Det här receptet ger supersmarriga spröda ostkex, så gott med brieost! Strö lite havssalt på för salta kex.

Steg

1
Klart

Blanda alla torra ingredienser (mortla gärna rosmarinen så får den lite mer smak) med margarin så att det blir grynigt. Blanda ner vattnet. Släng in degen i frysen i några minuter så att den blir kall.

2
Klart

Kavla ut tunt och skär kex i den formen du vill. Tillexempel rutor, längre stavar eller varför inte runda kex med hjälp av ett glas.
Pensla med lite olivolja och strö över flingsalt.
Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen på 225 graders värme i 5-8 minuter.
De är klara när de fått lite färg.

Skriv Kommentar

436712bbe663e49a016b0b38c0334a11444444444444444444444