Glutenfria pannkakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 ägg
2 dl grov glutenfri mjölmix
4 dl mjölk
2 msk smält smör/margarin
en nypa salt

Glutenfria pannkakor

  • 15 min
  • 6 stycken

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Pannkakor är en riktig klassiker och superenkelt att göra glutenfritt. Här kommer mitt grundrecept.
Jag brukar inte söta mina pannkakor men vill man det kan man antingen ha i en halv tsk vaniljsocker eller riva ner en liten morot och tillsätta en extra skvätt mjölk.

Steg

1
Klart

Lägg smöret i stekpannan och låt det smälta.

2
Klart

Häll i mjölet och en nypa salt i en bunke, tillsätt ca en dl mjölk och blanda till en slät smet.

3
Klart

Tillsätt resten av mjölken, äggen och det smälta smöret.
Stek tunna pannkakor i en ganska het panna och tillsätt lite smör till pannan emellanåt för att få en fin yta. Servera med grädde och sylt eller färska bär.

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Älskar ditt recept ! Smakar bra och det misslyckas aldrig i stekpannan.brukar söka upp recept varje gång men i slutändab väljer jag ditt. Många recept gör att mjölet bara delar sig

Skriv Kommentar

47715e0fd25563b83c350b97c4c1d4a8**************