Glutenfria påskbakelser

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

0,5 paket färdig glutenfri smördeg
2,5 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd
100 gram mörk choklad
Chokladägg/dekoration

Glutenfria påskbakelser

  • 1 timme
  • 4 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Glutenfria påskbakelser med lemoncurd, lättvispad grädde, frasig smördeg och choklad. Mums!

Steg

1
Klart

Kavla ut smördegen till en cirka 2 mm tjock platta.

2
Klart

Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna.

3
Klart

Skär ut rektanglar som mäter cirka 2,5 x 10 cm. Du behöver 8 stycken.

4
Klart

Vispa grädden.

5
Klart

Smält chokladen. För extra bra resultat kan man temperera den, men det är inte nödvändigt.

6
Klart

Montera bakelserna genom att lägga en smördegsrektangel som botten.
Spritsa därefter ett lager med lemoncurd och sedan ett lager grädde.
Lägg på en platta smördeg, bred på ett lager av den smälta chokladen och dekorera med chokladägg.
Förvara svalt.

Skriv Kommentar

11c590b742359a4e0d4102d80a8d53d6bbbbbbbbb