Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,25 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
En nypa salt
50 gram mjukt smör
100 gram mascarpone
1 msk citronsaft
0,5 tsk vaniljpulver
5 dl florsocker
Dragerade chokladägg eller annan valfri dekoration

Glutenfria påskmuffins med mascarponefrosting

  • 1 h
  • 12 st
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga vaniljmuffins med mascarponefrosting smaksatt med citron. Dekorera med dragerade chokladägg och kanske en påskkyckling i marsipan! Jag gjorde mina genom att färga marsipan gul, ögonen är av mörk choklad och näbbarna klippte jag till av torkade tranbär.

Steg

1
Klart

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

2
Klart

Vispa socker, vaniljpulver och ägg poröst.

3
Klart

Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Klart

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig. Häll upp smeten i 12 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina).
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.

5
Klart

Vispa smör, mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

6
Klart

Spritsa små "fågelbon" på muffinsen och fyll med påskiga dekorationer som chokladägg eller marsipankycklingar!

Skriv Kommentar

e9f4732de434682ff00a83be5b0ff83d^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^