Glutenfria pepparkakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 dl socker
ca 6 dl ljus glutenfri mjölmix
1,5 tsk malda nejlikor
1,5 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bikarbonat
2 msk pofiber
150 gram smält margarin/smör
1/2 dl vatten
3 msk sirap
1 äggula

Glutenfria pepparkakor

  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Är det dags att baka första satsen glutenfria pepparkakor för i år?
Mitt recept är enkelt att kavla, supergott, snabbt och enkelt som bara den!
Jag och min mamma provade oss fram under flera år för att få till det och till slut blev det perfekt! Hemma hos oss bakar vi alltid flera gånger, för pepparkakorna försvinner med ljusets hastighet. 

Steg

1
Klart

Blanda alla torra ingredienser.

2
Klart

Tillsätt smält smör, vatten, äggula och sirap. Blanda.
Det gör ingenting om smöret fortfarande är varmt.

3
Klart

Låt vila kallt några timmar.
Kavla, tryck ut formar och grädda kakorna i 200 grader tills de är gyllenbruna.

20 Kommentarer Dölj Kommentarer

O, det här ska jag prova.

Jag köpte färdig, fryst, deg och bakade med första advent. Degen kommer från ett lokalt glutenfritt bageri och ger goda pepparkakor. Men den är så dyr.

Funderade häromdagen på att prova att göra egen deg och nu när du bjöd på ett väl beprövat recept gjorde du det hela myket enklare 🙂

Tack för det!

Hej igen.
Tack för ett fantastiskt bra recept! Jag använde mig av receptet och bakade pepparkakor några dagar innan jul. De blev jättegoda! och är snart slut :).
God fortsättning // Johanna

Hejhej, bra recept men varför står det att det är ett glutenfritt recept när det står 6 dl mjöl i ingredienserna? 🙂

Haha, slarvigt av mig. Det var så självklart för mig att det var ljus glutenfri mjölmix. Ska skriva ut det tydligare! Tack för feedbacken!

Hejsan Anni! Tack för en fantastisk blogg 🙂
Har du testat hur det blir om man förvarar degen nån dag eller två innan man bakar ut den?
Mvh Emma

För första gången skulle jag göra pepparkakor som är både gluten-och mjölkfria och hittade efter mycket letande ditt recept. Den enda ändringen jag behövde göra var att byta ut smöret till mjölkfritt margarin. Pepparkakorna blev både fina och jättegoda och gillades av hela familjen:) Tack!

Hej å tack för superbra recept!
Både barn och vuxna åt med god aptit utan att få ont i magen….inget ont i magen av att äta gluten iaf. ;p

Så många fina recept du har. Min son är intolerant mot gluten så här fanns det mycket hjälp på traven. Du skriver så härligt, man bli glad av att läsa din blogg. Ha en fin dag.

Tack för att du delar med dig av ett underbart recept. Har sökt efter ett bra recept i fler år och ditt är utan tvekan det bästa. God jul önskar Cissi

Jag använder oftast finax mjölmixer, till ljust bröd/kakor brukar jag ta den blå ”lågprotein” varianten. /anni

Har nu testat ditt recept och pepparkakorna blev väldigt goda dock blev degen väldigt kladdig (ny på att baka glutenfritt) och jag fick tillsätta mycket xamjöl vid kavlingen….
Mina försökspersoner tyckte annars pepparkakorna smakade väldigt gott 🙂

Skriv Kommentar

db7ecd4596b29326f5a03b569f8e39a8QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ