• Hem
  • Jul
  • Glutenfria saffranskakor
Glutenfria saffranskakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram smör/margarin
7 dl ljus glutenfri mjölmix
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 tsk pofiber
1 pkt saffran
50 gram mörk choklad

Glutenfria saffranskakor

  • 30 min
  • 30 stycken
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en lite rolig småkaka smaksatt med saffran som jag hittade på när jag ville göra lussebullar men inte riktigt hade tålamod att vänta på jäsningen. Jag tycker det är roligt att göra som små lussebullar i formen, men man kan ju göra precis hur man vill.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Tärna smöret/margarinet.

3
Klart

Mortla saffranet i lite av sockret.

4
Klart

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en hushållsassistent eller för hand. Försök att jobba degen så lite som möjligt, bara så att den går ihop. Om du kör den i en assistent ska degen se ut ungefär som blöt sand, precis börja bli lite klumpig. Då stannar du maskinen och jobbar ihop det allra sista för hand.

5
Klart

Forma degen till små lussebullar. Grädda i ugnen i 8-10 minuter.
När kakorna svalnat, smält chokladen och använd en tandpetare till att klicka ut små "russin".

Skriv Kommentar

702ee3f38fdf21844266db1cc1adb863{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{