• Hem
  • Jul
  • Glutenfria saffransrutor med chokladganache
Glutenfria saffransrutor med chokladganache

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

150 gram smör eller margarin
0,5 gram saffran
1,5 dl kall mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
0,25 tsk vaniljpulver (alt. 1 tsk vaniljsocker)
4,5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
3 dl grädde
200 gram mörk choklad

Glutenfria saffransrutor med chokladganache

  • 1 timme
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga, härligt gula glutenfria saffransrutor med krämig chokladganache på. En given succé i advent.

Steg

1
Klart

Smält smöret/margarinet, häll i saffran i det varma smöret.
Låt svalna lite, och häll i den kalla mjölken.

2
Klart

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

3
Klart

Blanda de torra ingredienser i en separat skål.

4
Klart

Vänd omväxlande ner mjölblandningen och mjölkblandningen i de vispade äggen.

5
Klart

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper mätande 25 X 35 cm. Om ni använder en mindre/större form får man bara justera tillagningstiden. Det går bra med en vanlig långpanna också.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Testa kakan med sticka, den ska vara torr.
Låt svalna.

6
Klart

Hacka chokladen. Värm upp grädde i en kastrull tills det börjar komma små bubblor, det ska helst inte koka.
Häll den varma grädden över chokladen, rör tills det smälter ihop till en kräm.
Låt svalna helt.
Bred ut över saffranskakan.

Skriv Kommentar

f23e9e7bcb7e223ae3e206f1406f8242fffffffffffffffff