Glutenfria sesambullar

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 msk honung
0,5 dl pofiber
0,5 dl skalade sesamfrön
2 msk linfrön
500 gram grov glutenfri mjölmix
salt

Glutenfria sesambullar

  • 2 timmar 50 min
  • 12 stycken
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här har blivit mina nya favoritbullar. Har gjort samma recept flera gånger på raken, det blir alltid bra. Tricket här är att väga mjölet, då funkar det med i princip alla mjölmixer. Sesamfröna ger en nötig och snäll smak.
På bilden äter jag sesambullarna med ost och ett pocherat ägg, som vi ofta gör till helgfrukost hos oss.

 

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten och rör runt så att jästen löser upp sig.

2
Klart

Tillsätt pofiber, sesamfrön, linfrön, olja och honung. Låt stå och svälla i ca tio min.

3
Klart

Tillsätt mjölmixen och salt. Vispa ett par minuter med degkrokar. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30-45 min.

4
Klart

Rulla degen till bullar med fuktade händer eller klicka ut med sked på en plåt med bakplåtspapper.

5
Klart

Täck över med bakduk igen och låt jäsa 30-45 min.

6
Klart

Grädda i en 225 grader varm ugn i 15-20 minuter.
Ät och njut!

Skriv Kommentar

1bcd3ccdabe4a22c259befa9f4abeaa4LLLLLL