Glutenfria spök-cakepops

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 mjuk kaka
150 gram Philadelphiaost
Vit sugarpaste
200 gram vit choklad
Ett par bitar mörk choklad

Glutenfria spök-cakepops

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Halloween närmar sig, och kanske brukar du baka något extra rysligt? Det här glutenfria cake popsen är supergulliga och lätta att baka tillsammans med barn. Det är lite pyssel med att man behöver ha en mjuk kaka som bas, men varför inte göra dubbel sats av något smarrigt och göra hälften till dessa söta bollar? I det här receptet har jag använt hälften av mitt recept på morotskaka. 

De små spökena är minst lika goda som de är söta.

Steg

1
Klart

Baka min morotskaka, dela på hälften och smula hälften ner i en stor bunke. Alternativt bara en mjuk kaka som du gillar.

2
Klart

Blanda kaksmulorna med philadelphiaosten, tills det går ihop till en ganska slät massa.

3
Klart

Rulla bollar, ett par centimeter stora. Ställ in i kylen en stund.

4
Klart

Kavla under tiden ut sugarpaste och ta ut runda ringar med ett stort glas, eller något annat du har du funkar bra som form.

5
Klart

Smält den vita chokladen, över vattenbad eller försiktigt i mikro.

6
Klart

Sätt bollarna på pinnar, doppa i smält vit choklad som "lim", och lägg sedan på en cirkel av sugarpaste.
Forma som ett litet spöke.
Doppa en tandpetare i smält mörk choklad och rita dit ögon, och mun om du vill.

7
Klart

Låt stå i kylen till du vill äta dem. Mums!

Skriv Kommentar

c020036be94f9c93aa44a7e2f3540702JJJJJJJJJJ