Glutenfria spökcupcakes till Halloween

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 st ägg
2 dl strösock
2 tsk vaniljsoc
2 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl kakao
2 tsk bakpulve
1 dl neutral rapsolja
1,5 dl hett vatten
2 dl äggvitor
2 dl strösocker
0,5 dl vatten
chokladknappar

Glutenfria spökcupcakes till Halloween

  • 45 min
  • 12 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Supergulliga små spöken till Halloween, gjorda av chokladmuffins med italiensk maräng. Det här var en riktig hit hos min 3-åring som spritsade och glatt tryckte dit chokladögon. (Som ni kanske ser på några spöken i bakgrunden, haha.) Både glutenfritt, mjölkfritt och såklart supergott. 

Steg

1
Klart

Chokladmuffins

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

2
Klart

Blanda samman de torra ingredienserna.

3
Klart

Tillsätt de torra ingredienserna, olja och vatten till äggblandningen blanda samman.

4
Klart

Fördela blandningen i 12 muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt svalna.

5
Klart

Italiensk maräng

Vispa äggvitorna tills det har blivit ett fast skum.

6
Klart

Värm upp socker och vatten till 121 grader, använd termometer.

7
Klart

Häll den varma sockerlagen ner i äggvitorna samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat av.

8
Klart

Dekoration

Spritsa eller klicka ut marängen i lite toppig form. Garnera ögon med choklad.

Skriv Kommentar

72f31484c1d7a16f420612409c0f1c3b[[[[[[[[[[[[