Glutenfria syltkakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
0,25 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk pofiber
5,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl hallonsylt

Glutenfria syltkakor

  • 40 min
  • 20 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassisk småkaka med mördeg som smälter i munnen och en härlig klick sylt. Vanligast är såklart hallonsylt, men man kan välja sin egen favorit. Ofta gräddar man kakorna i formar, och då blir kakan lite högre. Utan formar blir den plattare, men lite seg och supersmarrigt. Gör gärna en provkaka först. 

Steg

1
Klart

Blanda alla torra ingredienser.

2
Klart

Tärna ner smöret i mjölblandningen och arbeta samman till en deg.

3
Klart

Låt degen vila i kylen i 15 min.

4
Klart

Rulla bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och tryck ner en fördjupning i mitten på varje boll. Fyll gropen med sylt.

5
Klart

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min.
Låt svalna. Ät och njut.

Skriv Kommentar

c99d0f826064f565963775fc27c91547+++++++++++++++++++++++++++++++