Glutenfria vaniljhjärtan

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram smör
0,75 dl socker
1 äggula
5 dl glutenfri mjölmix (OBS! Dubbelkolla så att det absolut inte är bakpulver i mjölmixen!)
Vaniljkräm

Glutenfria vaniljhjärtan

  • 1 timme
  • 12 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

På alla hjärtans dag passade jag på att göra glutenfria vaniljhjärtan och det blev världens succé! Det var faktiskt inte så svårt att göra som man kanske tror, men det var svårt att få ut dem hela ur formarna! Jag lyckades få ungefär hälften att lossna snyggt, men alla var goda! Jag gjorde vaniljkräm på marsan som man kokar, med lite extra vaniljsocker i. Det blev jättebra och gick fort, men vill man göra egen vaniljkräm också så kör på det.

Steg

1
Klart

Blanda alla ingredienser i en hushållsmaskin, sluta mixa så bort degen har gått ihop ordentligt. Rulla ihop degen till en boll och låt den vila under tiden som du gör vaniljkrämen. Låt vaniljkrämen svalna.

2
Klart

Smörj hjärtformarna, de här raringarna behöver all hjälp de kan få för att inte fastna! Dela degen i två delar och dela den ena halvan till tolv bollar. Tryck ut varje boll i en form.

3
Klart

Klicka ut vaniljkräm i varje hjärta. Kavla ut den återstående degen och täck över varje form. Tryck till lite på kanterna så att det stängs till men försök att inte “spänna” degen, för då finns risk att degen spricker under gräddningen. Grädda mitt i en 200 grader varm ugn i ungefär 15 minuter.
Låt svalna, pudra över lite vaniljsocker och njut av hur de smälter i munnen

4 Kommentarer Dölj Kommentarer

Jag tyckte också att det var ovanligt lätt att gör vaniljhjärtan, hade hört så många som klagat över att de blev misslyckade 🙂 Jag bytte ut lite av sockret mot vit sirap och då höll kakorna ihop jättebra, vet inte varför bara. Men läste det kaktrixet i nån glutenkokbok som jag lånat på bibblan och det funkade ju.
Ha det så bra 🙂

Skriv Kommentar

153f93d676c49f5765e801d97feb1b7eKKKKKK