Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

En bit färdig smördeg (Fria, ett halvt paket)
aprikosmarmelad
1 ägg
50 gram mörk choklad
florsocker

Glutenfria wienerbröd med färdig smördeg

  • 30 min
  • 9 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Glutenfria goda wienerbröd, ja det går! Nu för tiden finns det glutenfri smördeg att köpa i affärerna och då kan man göra fantastiskt goda ”falska wienerbröd”. Den här versionen är fylld med aprikosmarmelad,  garneras med mörk choklad och smälter i munnen. Allra godast är de såklart nygräddade. Dessutom går det snabbt och lätt att göra!

Steg

1
Klart

Låt degen tina i kylskåp i minst 8 timmar.

2
Klart

Kavla ut degen på mjölat bakbord, försök forma en fyrkant som mäter cirka 30 x 30 cm.
Skär degen i 10 x 10 cm stora fyrkanter.

3
Klart

Lägg en klick aprikosmarmelad i mitten på varje fyrkant.

4
Klart

Vik in hörnen mot mitten och tryck till.
Pensla degen med uppvispat ägg.

5
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

6
Klart

Smält chokladen och ringla över de avsvalnade wienerbröden, pudra med florsocker.

Skriv Kommentar

f6c5515d46cb31c64cf157c2079f081bBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB