Glutenfritt fröknäckebröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 dl kokhett vatten
2 dl majsmjöl
0,75 dl pumpafrön
0,75 dl solrosfrön
0,75 dl skalade sesamfrön
0,25 dl linfrön
0,5 dl olivolja
En nypa salt

Glutenfritt fröknäckebröd

  • 1 timme 30 min
  • 150°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Fröbröd har ju blivit väldigt populärt. Det är supersmarrigt till ost och nyttigt dessutom. På Annis glutenfrias faceboksida kom det önskemål om ett glutenfritt fröbröd och det gör jag ju så gärna. Egentligen är det ju proportionerna mellan fröer/mjöl och vätskan som är det viktiga, vilka fröer ni använder går ju att variera!

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 150 grader.

2
Klart

Blanda alla ingredienser.

3
Klart

Bred ut tunt på bakplåtspapper. Jag tycker att det är lättast att kavla ut det mellan två bakplåtspapper. Det ska bli så tunt att degen räcker för att täcka en hel plåt. Om man vill kan man salta lite extra ovanpå innan gräddning.

4
Klart

Grädda i 1 timme och en kvart i nedre delen av ugnen. Bryt brödet i bitar när det har svalnat.

Skriv Kommentar

7a7ae6841b98efe110e948da20333ec0//////////////////