Glutenfritt grovt fröbröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
75 gram smör/margarin
3 dl mjölk
3 dl filmjölk
0,75 dl helt bovete
0,5 dl linfrön
1 dl polenta
0,5 dl solrosfrön
1 msk malt psylliumskal
2 msk sirap
1 tsk salt
9 dl grov glutenfri mjölmix

Glutenfritt grovt fröbröd

  • 1 timme 45 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Jag är så nöjd med mina bröd nu för tiden!
Det här blev en Glutenfri variant på fröbröd med en knaprig yta och innehållet fullproppat med frön och nyttigheter.
Det är fast och bra i konsistensen också, går riktigt bra att ta med som matsäck utan att det smular sönder i väskan.
Mitt favoritpålägg till det här är rabarbermarmelad och ost. Smarrigt!

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en kastrull. Häll mjölken och filen i kastrullen och värm blandningen till fingervärme.
Häll vätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom salt, sirap och mjöl. Låt svälla i cirka 10 min.

3
Klart

Tillsätt mjölet och arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin i ett par minuter.
Täck bunken med en bakhandduk och låt degen jäsa i ca 30 min.

4
Klart

Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar och forma två limpor.
Lägg bröden på en bakplåt, täck med bakduken och låt jäsa cirka en timme.

5
Klart

Grädda i 200 grader i cirka en halvtimme. Låt svalna under bakduk.

Skriv Kommentar

356f2685cdada47da67cf9f77716cfcf''''''''