Glutenfritt hamburgerbröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
4 dl kallt vatten
0,5 dl rapsolja
1 msk pofiber
1 tsk salt
8 dl fin glutenfri mjölmix (Finax)
1 dl grov glutenfri mjölmix

Glutenfritt hamburgerbröd

  • 1 timme 50 min
  • 10 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Köpt glutenfritt hamburgerbröd han ju vara det sorgligaste som finns, tätt följt av korvbröd. Här får ni ett gott hembakat istället! 

 

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet och oljan. Rör så att jästen rör sig. Tillsätt pofiber, rör om och låt stå i cirka tio min.

2
Klart

Tillsätt salt och mjölet, vispa om med degkrokar.

3
Klart

Mjöla händerna och forma 10 bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka en timme under bakduk.

4
Klart

Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna under bakduk.

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej! Jag testade det här receptet, men degen jäste inte. Det står att det ska vara kallt vatten, stämmer det?! Är det så att glutenfri deg inte jäser?

Hej! Det var kanske lite otydligt. Jag menade inte iskallt vatten utan vara svalt. Har ändrat i receptet nu. Självklart ska brödet jäsa, annars blir det ju för platt och tråkigt. 🙂 Prova igen, hoppas att det går bättre den här gången!

Skriv Kommentar

a1add55c2d035e15d0fa06847f6c5ebb444444444444444444444444444444