Glutenfritt ljust rostbröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

25 gram jäst
4 dl ljummet vatten (37 grader)
1 msk sirap
2 msk rapsolja
1 msk pofiber
1 dl ren havre
350 gram ljus glutenfri mjölmix (cirka 6 dl)
en nypa salt

Glutenfritt ljust rostbröd

  • 1 timme 30 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Vi fortsätter med ”önskerecepten” från facebooksidan. En önskan var på ett ljust glutenfritt rostbröd, till en liten pojke som enligt mamman var kinkigast i stan. 🙂 Även om man vill ha ett helt vitt bröd tycker jag att det kan bli lite för trist med bara den ljusa mjölmixen. Så jag hade i lite havre, det ger en mild smak och fibrer utan att det märks. 

Steg

1
Klart

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt sirap, olja och pofiber.
Låt svälla i tio minuter.

2
Klart

Tillsätt mjölmix, havre och salt. Vispa kraftigt med degkrokar i några minuter.

3
Klart

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Låt jäsa i cirka 40 minuter.

4
Klart

Grädda i en 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter.
Stick i brödet med en kniv/sticka, när den är torr är brödet klart. Låt brödet svalna.
Skiva upp brödet och frys in, så kan man ta fram skivor och rosta allt eftersom.

Om du vill göra bullar istället klickar du ut degen på en plåt, låter degen jäsa i 40 min och gräddar sedan bullarna i en 225 grader varm ugn i 15-20 min.

Skriv Kommentar

d732cad7090477e226b771385c16eea2FF