Glutenfritt snickersgodis

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 dl ljus sirap
175 gram jordnötssmör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
3 dl glutenfria ekologiska boveteflingor
100 gram mörk choklad
25 gram vit choklad

Glutenfritt snickersgodis

  • 45 min
  • 25 bitar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Supersmarrigt glutenfritt godis med ursprung från den klassiska snickerschokladkakan. Försvinnande goda! 

Steg

1
Klart

Värm försiktigt sirap, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en kastrull under omrörning tills det smälter ihop. Ta av från värmen.

2
Klart

Rör ner kokos och flingor, rör ordentligt så att flingorna delvis krossas.
Det ska blir en kompakt massa.

3
Klart

Tryck ut massan på ett bakplåtspapper så att den blir en ungefär 2 cm tjock, fyrkantig platta. Låt svalna.

4
Klart

Smält choklad över vattenbad eller försiktigt i mikro.
Bred ut den mörka chokladen över jordnötsplattan, låt stelna lite i kylen och ringla sedan ljus choklad över. Låt stelna helt i kylskåp.

5
Klart

Skär plattan i godisstora bitar med vass kniv.

Skriv Kommentar

be6031775ac52fe25779c38b5c9b90e1))))))))))))))))))