Ingredienser
-
0,5 msk hel anis
-
1 tsk strösocker
-
0,5 msk pomerans
-
1 tsk mald kryddnejlika
-
0,5 tsk kardemumma
-
0,5 tsk mald ingefära
-
3 dl ingefärsöl
-
1 dl fil
-
2 msk mörk sirap
-
325 gram bovete- och teffmjöl (semper)
-
1 msk bikarbonat
-
2 msk pofiber
-
2 msk hela linfrön
-
0,5 tsk salt
Instruktioner
Ett klassiskt vörtbröd är inte en självklarhet som glutenintolerant. Men det går såklart att baka ett grymt gott och saftigt själv. Det här receptet går också relativt snabbt eftersom det görs på bikarbonat och inte behöver jäsa. God jul!
Steg
1
Klart
|
Mortla strösocker och hel anis. Blanda i mald pomerans, kryddnejlika, kardemumma och ingefära. |
2
Klart
|
Blanda i en bunke ihop fil, ingefärsöl och sirap. |
3
Klart
|
Väg upp mjölmixen och blanda i bikarbonat, pofiber, linfrön och salt. Blanda i kryddblandningen. |
4
Klart
|
Blanda mjölblandningen med degvätskan, rör gärna i ett par min. |
5
Klart
|
Häll smeten i en brödform (1 liter) klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme. |
5 Kommentarer Dölj Kommentarer
Hur mycket fil?
Och sirap ? =)
Tack för att du uppmärksammade att det ”fallit bort” från ingredienslista, nu finns det med! 🙂
Det står att man ska ha i fil och sirap men vilken mängd ska det vara?
Tack för att du uppmärksammade att det ”fallit bort” från ingredienslista, nu finns det med! 🙂