Glutenfritt vörtbröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

0,5 msk hel anis
1 tsk strösocker
0,5 msk pomerans
1 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
3 dl ingefärsöl
1 dl fil
2 msk mörk sirap
325 gram bovete- och teffmjöl (semper)
1 msk bikarbonat
2 msk pofiber
2 msk hela linfrön
0,5 tsk salt

Glutenfritt vörtbröd

  • 1 timme 20 min
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ett klassiskt vörtbröd är inte en självklarhet som glutenintolerant. Men det går såklart att baka ett grymt gott och saftigt själv. Det här receptet går också relativt snabbt eftersom det görs på bikarbonat och inte behöver jäsa. God jul!

Steg

1
Klart

Mortla strösocker och hel anis. Blanda i mald pomerans, kryddnejlika, kardemumma och ingefära.

2
Klart

Blanda i en bunke ihop fil, ingefärsöl och sirap.

3
Klart

Väg upp mjölmixen och blanda i bikarbonat, pofiber, linfrön och salt. Blanda i kryddblandningen.

4
Klart

Blanda mjölblandningen med degvätskan, rör gärna i ett par min.

5
Klart

Häll smeten i en brödform (1 liter) klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
Låt svalna under bakduk.

5 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

725656b6d7046972eab12d2461c9e99eooooooooooooooooooooooo