Grapefruit curd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 st grapefrukt
2 st citron
1,5 dl strösocker
50 gram smör
ljus glutenfri mjölmix eller maizena
2 st ägg
2 st äggulor

Grapefruit curd

  • 25 min
  • En burk

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En supersmarrig variant av lemon curd med grapefrukt. Inte lika sur, och såå smaskig i tårtor eller andra desserter.

Steg

1
Klart

Koka upp saften från 1 citron och grapefrukten, med citronskal från alla citroner, strösocker och smör. Ta av från värmen. Sila bort skalen.

2
Klart

Blanda mjölmix/maizena med saft från den sista citronen i en separat skål.

3
Klart

Vispa ihop ägg och äggulor i en separat skål.

4
Klart

Häll i mjölblandningen med en tunn stråle under omrörning. Rör även ner äggblandningen.

5
Klart

Sätt tillbaka citronblandningen på plattan. Låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna. Häll över i en skål. Låt svalna, förvara i kylskåp.

Skriv Kommentar

42f4ef3369619f4100f2bcecd1676d73hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh