Grovt glutenfritt knäckebröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
50 gram margarin
7 dl vatten
3 dl havre
2,5 dl Fibrex
2 msk pofiber
1 msk hunong/sirap
1 tsk salt
ca 7 dl grov glutenfri mjölmix
1 tsk krossad anis

Grovt glutenfritt knäckebröd

  • 1 timme 45 min
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En personlig favorit på morgonen är ett kokt ägg, kaviar och riktigt gott knäckebröd. Det kan kännas svårt att baka eget glutenfritt knäckebröd men det är det inte alls. Det tar lite tid bara men smaken uppväger det helt klart!

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt vatten och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig. Tillsätt Fibrex, havre och pofiber och rör om. Låt blandningen svälla i ca tio minuter.

2
Klart

Tillsätt honung/sirap, salt, anis och det mesta av mjölmixblandningen.
Arbeta degen väl i maskin eller med visp och händer. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

3
Klart

Utbakning: Strö lite mjöl på bakbordet. Knåda degen väl och dela den i fyra delar. Kavla varje del till en stor, tunn kaka som täcker en plåt. Nagga degen med gaffel eller använd en kruskavel i slutet om du har det. Lägg över degen på plåten. (Degen kan behöva delas för att göra detta.) Sporra eller skär degen i rektangulära bitar.

4
Klart

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 10-12 minuter.
Lägg det färdiggräddade brödet på galler och låt torka i den avstängda ugnen med hjälp av eftervärmen. Låt ugnsluckan stå lite öppen. Det går alldeles utmärkt att smaka lite direkt också, mums! Förvara brödet torrt och luftigt.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

35fce361bdf5ae4c8b665daa812daa73}}}}