Halloncurd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

250 gram frysta hallon
1 st citron
1 dl strösocker
2 msk Maizena/ljus glutenfri mjölmix
2 st ägg
50 gram smör

Halloncurd

  • 25 min
  • 1 burk

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Supergod curd gjord på hallon och citron. Passar perfekt till kakor, tårtor eller som ett lyxigt pålägg till helgfrukosten.

Steg

1
Klart

Värm hallonen i en kastrull tillsammans med smöret och strösockret.

2
Klart

Pressa citronen. Blanda maizena/mjölmixen med citronsaften.

3
Klart

Vispa samman äggen lite lätt i en separat skål.

4
Klart

När hallonen kokar drar du av den från plattan.

5
Klart

Tillsätt citronsaften i en tunn stråle under omrörning. Rör sedan även ner äggen under omrörning.

6
Klart

Sätt tillbaka på plattan och låt sjuda. Rör tills krämen börjar tjockna. Häll över i en kall skål och låt svalna.

Skriv Kommentar

fc8f6f54f4a889e076276fe9f86d06df555555555555555555