Hemmagjord jordgubbsglass

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
frysta ekologiska jordgubbar

Hemmagjord jordgubbsglass

  • 6 timmar
  • Cirka 1 liter

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer ett enkelt och riktigt smarrigt glassrecept, som går att göra antingen i glassmaskin eller ”för hand”. Om man vill kan man givetvis byta ut frukten till något annat bär, eller varför inte ringla ner chokladsås? Det går att variera hur mycket som helst, men eftersom min son önskade jordgubbsglass blev det jordgubb den här gången. En klassiker som alltid går hem.

Steg

1
Klart

Mixa de frysta jordgubbarna med 0,5 dl vispgrädde. Det gör inget om det fortfarande finns lite bitar kvar.

2
Klart

Vispa resten av grädden luftig.

3
Klart

Vänd ner den kondenserade mjölken i gräddsmeten, blanda väl. Rör sedan ner de frysta jordgubbarna.

4
Klart

Kör blandningen i glassmaskin enligt instruktioner, alternativt frys in den i en burk men rör om en gång i halvtimmen (minst) de första 6 timmarna.

5
Klart

Ta gärna fram glassen en liten stund innan servering så att den kan mjukna lite.
Ät och njut!

Skriv Kommentar

e71bbabb815482ed7e3f2b7011839266]]