Glutenfria kladdiga chokladmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram margarin
2 ekologiska ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
5 msk kakao
2 dl glutenfritt ljusmjölmix
1/2 tsk bakpulver
ev 1 dl frusna blåbär

Glutenfria kladdiga chokladmuffins

  • 30 min
  • 15 stycken
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

I flera veckor har jag gått och varit sugen på att göra muffins och igår slog jag slag i saken. Muffins går snabbt att göra och det blir ju så gott. Jag tycker att en kopp kaffe och en muffin är något av det godaste som finns i fikaväg. Jag gjorde en lite kladdig chokladvariant och lade frusna blåbär i hälften av muffinsformarna. Det blev verkligen gott med den fräscha blåbärssmaken i den söta chokladen. Jag anar att hallon också hade varit en höjdare…

Steg

1
Klart

Smält smöret och låt det svalna lite.

2
Klart

Vispa ägg och socker riktigt poröst.

3
Klart

Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i socker-ägg-blandningen. Vänd ner det smälta margarinet.

4
Klart

Fördela smeten i muffinsformar. Det ultimata är att sätta muffinsformar i en “muffinsplåt”, då håller formen på muffinsen och det blir så fint som på bilden. Lägg bär i så många formar som du vill.
Grädda ca 10 minuter i ugn på 225 grader.

Servera med en god kopp kaffe eller ett stort glas kall mjölk.

Mums!

Skriv Kommentar

191d3f40c36fd8a86b13cdcfdd1d141feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee