Lakritskola med havssalt

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 msk lakritspulver (markatta)
havssalt

Lakritskola med havssalt

Ingredienser

Instruktioner

Dela

”Klassisk julkola”, här smaksatt med lakritspulver som ger en mild lakritssmak. Havssalt ovanpå förhöjer verkligen smaken, mums!

Steg

1
Klart

Koka grädde, socker och sirap på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull.
Smeten är klar efter cirka 40 min, då den blivit 125 grader och klarar "kulprovet".
Kulprovet innebär att man droppar några droppar av smeten i kallt vatten, kan man sedan forma smeten till en liten kula är det klart.

2
Klart

Dra av från värmen och rör ner lakritspulvret.

3
Klart

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över lite flingsalt.
Låt stelna helt.

4
Klart

Skär i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i bakplåtspapper och förvara svalt.

Skriv Kommentar

c75a607fb4330aadb4e525e3c5035fa7hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh