Linsgryta med chorizo

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 st morötter
0,5 röd chili
3 st chorizo
2 dl rött vin
2 konservburkar körsbärstomater
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 dl röda linser
salt
peppar
Yoghurt

Linsgryta med chorizo

  • 30 min
  • 4 port

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ni måste prova att göra den här linsgryta, den är grymt god! Mustig, söt och med hetta av chorizon. Hur mycket hetta bestämmer du själv, beroende på hur stark korv du väljer. Servera med en klick yoghurt och eventuellt en bit bröd.

Steg

1
Klart

Hacka den gula löken. Fräs mjuk i olivolja.

2
Klart

Hacka morötter och chorizo till slantar.

3
Klart

Riv ner vitlöksklyftorna ner i grytan och häl i morötter och korv. Fräs ett par minuter tills korven har fått lite yta.

4
Klart

Häll över rödvinet, låt koka i 3-5 min.

5
Klart

Häll i körsbärstomater, vatten ch buljongtärningen. Låt koka upp.

6
Klart

Häll i linserna, låt koka cirka 15 min.

7
Klart

Krydda med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.

Skriv Kommentar

9dc9c02738c91b5da375a784fef1b01e[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[