Mina bästa glutenfria chokladbollar

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn
3-4 msk kallt kaffe
En liten nypa salt
till garnering pärlsocker eller kokos

Mina bästa glutenfria chokladbollar

  • 20 min
  • 15 stycken

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Man måste inte alltid göra det så krångligt när man baka glutenfritt, det finns ju faktiskt en hel del som är naturligt glutenfritt!
Om man tål havre så finns det otroligt mycket att välja på. Se bara till att det är “ren havre”.

Chokladbollar gör jag ofta, perfekt att göra med barnen!

 

Steg

1
Klart

Rör fettet (det blir mycket lättare om det är rumsvarmt), socker och vaniljsocker poröst.

2
Klart

Blanda i kakao.

Ät och njut!

3
Klart

Rör ner havregryn, en nypa salt och kaffe.
Rulla små eller stora bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos.

Förvara chokladbollarna i kylskåp.

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

c28d42442ff662f5e8bb0f02a1fe7101SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS