Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

6 st äggvitor
4,5 dl strösocker strösocker
3 tsk ljus glutenfri mjölmix
2 tsk limesaft
1 lime rivt limeskal
1,5 dl limesaft
1,5 dl strösocker
1 msk ljus glutenfri mjölmix
2 st äggulor
2 st ägg
50 gram smör
4 dl vispgrädde
250 gram jordgubbar
2 msk strösocker
0,5 dl limesaft
2 msk hackad mynta
250 gram jordgubbar

Pavlova med limecurd och jordgubbar marinerade i mynta.

  • 2 timmar
  • 12 bitar
  • 180 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En fantastiskt god och enkel sommartårta! Pavlovan är härligt krispig på utsidan och marshmallow-ig inuti. Det går såklart utmärkt att köpa färdig lemoncurd också.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 180 grader.

2
Klart

Vispa äggvitorna tills det blir mjuka toppar. Addera därefter sockret skedvis under tiden du vispar, tills marängen är hård och skinande.

3
Klart

Strö mjölmixen över marängen, pressa ner limesaft och riv över limeskal. Blanda försiktigt samman.

4
Klart

Rita ut en cirkel på bakplåtspapper med cirka 25 cm i diameter.
Bred ut marängsmeten inom cirkeln.

5
Klart

Sätt in i ugnen, vrid direkt ner temperaturen till 150 grader.
Grädda i 1 timme.
Låt svalna.

6
Klart

Limecurd: Koka upp 1 dl limesaft, 1,5 dl strösocker och 50 gram smör.
Dra av från värmen.
Blanda 0,5 dl limesaft med 1 msk glutenfri mjölmix, tillsätt.
Vispa samman äggen och rör ner i limeblandningen, sätt tillbaka på spisen och värm under omrörning tills krämen tjocknar.

7
Klart

Jordgubbssalsa: Rensa och dela 250 gram jordgubbar. Blanda med strösocker, limesaft och mynta. Låt dra en stund.

8
Klart

Vispa grädden.

9
Klart

Montering: vänd marängen upp och ner. Bred över limecurden, därefter den löst vispade grädden. Toppa med jordgubbssalsan, färska jordgubbar och några myntablad.

Skriv Kommentar

81960f89a197a705b37afac55fd4528f++++++++++++++++++++++++++++++