• Hem
  • Mat
  • Pumpasoppa med ajvar och fetaost
Pumpasoppa med ajvar och fetaost

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 butternutpumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 stora skedar + till servering ajvar (mild eller stark)
150 gram fetaost
salt och peppar
olivolja

Pumpasoppa med ajvar och fetaost

  • 40 min
  • 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu är det pumpatider. Vad passar då bättre än en värmande soppa? Det här går snabbt och enkelt att laga till. Anpassa själv hur stark du vill ha den genom att välja en ajvarsort som passar dig. Det här receptet är även laktosfritt.

Servera med varma mackor eller ett riktigt gott bröd.

Steg

1
Klart

Skala och kärna ur pumpan. Skär i centimeterstora bitar.

2
Klart

Fräs pumpan i en skvätt olivolja.

3
Klart

Hacka gul lök och vitlök grovt och låt de fräsa med pumpan en stund.

4
Klart

Häll över kokosmjölken och komplettera med vatten tills det precis täcker pumpan.
Lägg i buljongen och låt koka tills pumpan är mjuk, cirka 20 min.

5
Klart

Mixa alltihop. Smaksätt med ajvar, salt och peppar.

6
Klart

Servera med smulad fetaost på. Mums!

Skriv Kommentar

c587d0723325b530892934063ae6a48c///////////////////////