Rabarber- och citronmarmelad

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram rabarber
1 citron
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Rabarber- och citronmarmelad

  • 20 min

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en liten sats eftersom jag bara använder ”vanligt” socker, syltsocker ökar hållbarheten.
Det går supersnabbt att svänga ihop strax innan man vill äta den. De senaste fem åren har jag åkt till italien varje sommar och på något sätt påminner den här marmeladen mig om den italienska sommaren. Väldigt bra för en italienälskare!
Så fräscht med rabarber och citron och marmeladen passar fantastiskt bra till en stark ost, på våfflor eller till glass! Mmmm!

 

Steg

1
Klart

Skär rabarbern i bitar och lägg i en liten kastrull. Dela citronen och pressa ut ca en msk vätska i kastrullen.
Skär resten av citronen i bitar och lägg fruktköttet i kastrullen. Koka på svag värme i cirka fem minuter.

2
Klart

Tillsätt sockret, låt koka upp och koka i ett par minuter. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsockret.
Häll upp i en rengjord glasburk, förvara i kylskåp.

Skriv Kommentar

0ca45d63187f04dc60e36537ece21137AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA