Vaniljkola med kokos

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
0,25 tsk vaniljpulver
1 dl kokosflingor
En nypa salt

Vaniljkola med kokos

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassisk julkola, här smaksatt med vanilj och kokos. En riktig vinnare!

Steg

1
Klart

Koka grädde, socker, vaniljpulver och sirap på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull.
Smeten är klar efter cirka 40 min, då den blivit 125 grader och klarar "kulprovet".
Kulprovet innebär att man droppar några droppar av smeten i kallt vatten, kan man sedan forma smeten till en liten kula är det klart.

2
Klart

Dra av från värmen, rör ner kokosen och en liten nypa salt.

3
Klart

Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, strö över lite flingsalt.
Låt stelna helt.

4
Klart

Skär i bitar med en vass kniv. Slå in bitarna i bakplåtspapper och förvara svalt.

Skriv Kommentar

36fe7c69409caa7cf9f2d05a3757b53f?????????