• Hem
  • Choklad
  • Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär
Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax)
2 ägg
200 gram vit choklad
en nypa salt
1 citron
100 gram färska (eller tinade) blåbär

Glutenfri vit chokladkladdkaka med citron och blåbär

  • 1 timme 5 min
  • 150°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Nu är det blåbärstider och då får man ju inte missa chansen att baka med skogens skatter. Jag ääälskar blåbär, både smaken och alla barndomsminnen de för med sig. Det här blev en glutenfri kladdkaka som kombinerade blåbären med min mans favorit vit choklad eftersom jag gjorde den till hans födelsedag.

 

 

 

Steg

1
Klart
40 min

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klart

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klart

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klart

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet. Riv skalet från en citron ner i smeten och pressa ner cirka en matsked citronsaft. Rör om.

6
Klart

Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, när det är fem minuter kvar tar du ut formen snabbt och strör över resten av den hackade chokladen.

Skriv Kommentar

921f096e058d04a317c267adcc9c15ae]]]]]]]]]]]