Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram margarin
2 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl hett vatten
50 gram cream cheese (färskost)
30 gram smör/margarin
2 dl florsocker
0,25 dl kakao

Glutenfria vaniljcupcakes med chokladfrosting

  • 12 stycken
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Traditionella vaniljmuffins med det perfekta fluffet och en krämig chokladfrosting på. Enkelt och smarrigt.

 

Steg

1
Klart

Smält margarinet och låt det svalna.

2
Klart

Vispa ägg och socker poröst.

3
Klart

Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt.

4
Klart

Häll i margarin och vatten och blanda till en lös smet. (Det gör inget om det blir några klumpar kvar.)

5
Klart

Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 15 minuter

6
Klart

Frosting

Under tiden muffinsen svalna kan du göra frostingen. Vispa margarin/smör och cream cheese slätt och luftigt.

7
Klart

Sikta i florsocker och kakao och rör frostingen slät.
Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svala.

Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat “Muffins”.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

89832ac869652dd478a7d82cff4c6f17|||||||||||||||||