Stora schweiziska chokladmaränger

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram mörk choklad
4 st (100 gram) äggvita
2,5 dl strösocker

Stora schweiziska chokladmaränger

  • 1 timme
  • 6-8 st
  • 140°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Stora lyxiga schweiziska maränger, krispiga på utsidan och härligt sega inuti. Med mörk choklad i blir de både godare och otroligt vackra! Perfekt av sno ihop när man har några äggvitor över.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 140 grader.

2
Klart

Vispa ihop äggvita och strösocker i en bunke som tål värme.

3
Klart

Placera bunken över vattenbad och vispa tills blandningen är 55 grader.

4
Klart

Ta bort bunken från värmen och vispa ed elvisp till blandningen är kall, minst i 10 min.

5
Klart

Smält chokladen, ringla den över marängblandningen och rör försiktigt ett par gånger.

6
Klart

Klicka med hjälp av ett par stora skedar ut stora maränger på bakplåtspapper.

7
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 40 min. (Det går bra att grädda två plåtar samtidigt med varmluft.)

8
Klart

Stäng av ugnen och ställ ugnsluckan på glänt, sätt tex en träslev i ugnsöppningen så att det blir en glipa. Låt ugnen bli sval.

9
Klart

Njut av världens godaste maränger!
Förvara torrt, om du kan låta bli att äta upp alla på en gång.

Skriv Kommentar

a2dd26d93a89fac7e2fce30fc08777f8PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP